en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
18-2402 HOR_02
Navn:

Horsensvej Odder

Beskrivelse:

I den sydlige del af Odder, ligger i dag et nedslidt autoværksted. I samarbejde med bygherre og Odder Kommune udvikles en ny lokalplan for området, med mulighed for at skabe et område med boliger.

På grunden opføres to længer i nord-sydgående retning, med 2-3 værelses lejligheder i varierende størrelser. Boligbebyggelsen opføres i 3 etager mod nord og trapper ned i to etager mod parcelhuskvarteret mod syd. Indkørsel til området sker fra Skovly og parkeringen afvikles mod Horsensvej. 

De eksisterende træer langs Horsensvej bibeholdes og trærækken fortsættes op mod rundkørslen. Derved skabes der gode støjfrie udeopholds arealer, og mindre private haver mod vest. Boligbebyggelsen udføres med svalegangsprincip mod Horsensvej. På svalegangen er der lommer hvor man kan møde sin nabo/drikke en kop kaffe, og lommer som danner fællesskab om plantekasser hvor man kan plukke sine krydderurter. Mod Skovly har alle lejligheder vestvendte altaner, som er trukket delvist ind i facaden.

Boligbebyggelsen fremstår enkel og inviterende. Mod vest og det nærliggende parcelhuskvarter er der anvendt traditionelt murværk i rød-brune farver. Murværket giver en robust og vedligeholdelsesfrie overflader, imellem udvalgte vinduespartier er der tilføjet felter med trælister der giver karakter og variation i facaden.

 1. Bygherre:
  Jan Lindegaard og Kent Fjeldsted
 2. Samarbejdspartnere:
  Tri-Consult A/S, Territorium
 3. Adresse:
  Horsensvej 1, Odder
 4. Areal:
  3.100 m2
 5. År:
  2019-2022
 6. Ydelser:
  Arkitektrådgivning

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.