en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
21 - 2547 GHN1
Navn:

Generationernes Hus i Nivå

Beskrivelse:

Generationernes hus i Nivå


Generationernes Hus omfatter en ny skole med idrætshal og SFO, en svømmehal, et plejecenter og renovering og udvidelse af bibliotek/kulturhus. Bygningerne forventes at stå færdige i midten af 2025 og svømmehallen i 2026.


Generationernes Hus udfordrer de institutionelle rammer for skolebyggerier ved at integrere øvrige offentlige funktioner for alle byens borgere, og ved at stå som urbane markører for Nivås bymidte, der giver en ny central identitet til bydelen. Ved at samle centrale, offentlige funktioner i Generationernes Hus, bliver der skabt liv og møder mellem alle byens generationer fra morgen til aften.


Med den nye folkeskole som udgangspunkt skaber, Generationernes hus i Nivå, et nyt bæredygtigt omdrejningspunkt i bymidten. Generationernes hus skal i projektet forstås som et åbent samlingspunkt i Nivå, der fysisk og mentalt binder Nivå sammen i mødet mellem stedsbundet arkitektur, natur og byrum. 


Skolen samt de omkringliggende bygninger er designet som en inkluderende klyngestruktur som flyder ud og forbinder byrummene og de omkringliggende bygninger på tværs. Bygningen er bygget op om et offentligt torv med tre primære bygningsafsnit som er dedikeret skolefunktioner. Skolens værksteds-, musik- og bevægelsesfunktioner tilbyder sig ud mod de omkringliggende udearealer såvel som et indre torv og muliggør udendørs projektflader og aktiviteter. Det nære udelæringsrum suppleres med læringssatellitter i den vilde natur.


Generationernes hus inkluderer en bred vifte af offentlige funktioner forbundet, på tværs af bygningskroppe, af en bæredygtig strategi om sambrug og et ambitiøst byplans- og landskabsprojekt. Skolen har en nøglefunktion som den aktør i området der kan tilbyde rigtig meget og vil blive brugt af plejehjemsbeboeren såvel som musikeren eller sportsmanden.

Skolen og de nyetablerede omkringliggende torve refererer i deres materialebrug til Nivås historiske tradition for produktion af tegl. Kombineret med et levende trægrid, skaber materialerne en sanselig ramme for livet i og mellem husene. 

  1. Bygherre:
    Fredensborg Kommune
  2. Samarbejdspartnere:
    C.F. Møller architects, AFRY, NERD architects
  3. Adresse:
    Nivå Centrum
  4. Byggesum:
    470 mio.
  5. Areal:
    17.500 m2
  6. År:
    2021-2026
  7. Præmiering:
    1. præmie i totalrådgiverkonkurrence
  8. Ydelser:
    Totalrådgivning

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.