en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
14-2277-Krebsestien01
Navn:

Krebsehusene og krebsekvarterets byplan

Beskrivelse:

I Krebsehusene skaber vi et trygt og moderne plejehjem for seniorer med de særlige behov der er beskrevet i programmet for fremtidens plejekrævende beboere og for beboere med demens i Esbjerg Kommune. 

Krebsekvarteret er et helt nyt ældrevenligt bykvarter i tæt forbindelse med Krebsehusene. Planens bebyggelser ligger langs Strandgaden, et bilfrit byrum, hvor bydelens beboere kan mødes, i et af de fire byrum der sammenbinder det nye kvarter i Gjesing Nord planen.

Den i programmet efterlyste højere bebyggelsesprocent end den oprindelige Gjesing plans er designet som en op skaleret og tilpasset Gjesing Nord model der tilpasser sig og respekterer området arkitektonisk, bebyggelsesstrukturelt og materialemæssigt.

Krebsehusene står som en samlende signifikant moderne boligbebyggelse centralt på sidste grund i Gjesing Nord planen.

Lægehuset placeres i forbindelse med forpladsen og i tæt forbindelse med Krebsehusene. Etageboligbebyggelser og rækkehuse placeres og udlægges på 2 storparceller, en nordparcel og en sydparcel. 

Den samlede bebyggelse skaber det nye Bykvarter som vi kalder Krebsekvarteret.

 1. Bygherre:
  Esbjerg Kommune
 2. Samarbejdspartnere:
  Rambøll A/S, WE architecture, Pia Østergaard, SLA arkitekter
 3. Adresse:
  Grønlandsparken, Esbjerg
 4. Byggesum:
  155 mio.
 5. Areal:
  11.000 m2
 6. År:
  2017-2019
 7. Præmiering:
  1. plads
 8. Ydelser:
  Totalrådgivningskonkurrence

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.