en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
12-1911 FRE_16
Overskrift:

Frederiksbjerg Skole vinder Green Good Design Award

Tekst:

Frederiksbjerg Skole i Aarhus modtager Green Good Design prisen sammen med 27 andre internationale projekter. Prisen bliver årligt uddelt af Chicago Athenaeum Architecture og belønner projekter, som demonstrerer en innovativ tilgang til bæredygtigt og sundt design.Da Frederiksbjerg Skole stod færdig i 2016, var det den første skole i Danmark, som aktivt tænkte den nye danske skolereforms fokus på bevægelse ind i designet. Reformen kræver, at eleverne skal være fysisk aktive minimum 45 minutter dagligt – et krav som nemt bliver indfriet i Frederiksbjerg Skoles klasseværelser, boldbaner på taget, terrasser, trapper, klatrevægge og rebstiger på gangene. Skolens indretning tilskynder de 900 elever til at klatre, løbe, kravle og udforske, og bevæge sig gennem skoledagen.

Frederiksbjerg Skoles fokus på aktiv læring er ikke kun begrænset til eleverne. Alle udendørsaktiviteter, såsom klatrestativerne i gården og basketballbanen på taget, er fuldt tilgængelige for hele byen døgnet rundt.

Skolen har også et stærkt fokus på miljø. Hele facaden er skabt med genbrugte mursten fra Aarhus’ gamle kommunehospital, der ikke kun reducerer bygningens CO²-aftryk men bidrager til et rustikt udtryk. Store nichevinduer tilbyder ekstra siddepladser til fordybelse og sikrer et generøst lysindfald.

Frederiksbjerg Skole er designet i samarbejde med Henning Larsen Architects, Møller & Grønborg, Niras og Hoffmann. Siden færdiggørelsen i 2016, har skolen fået anerkendelse fra utallige priser og awards, heriblandt Danish Design Award, Årets Byggeri 2016, Årets Skolebyggeri 2016 m.fl..

Om Green Good Design Award

Green Good Design har til formål at give international anerkendelse til de enestående personer, virksomheder, organisationer, regeringer og institutioner, som sammen med deres produkter, tjenester, programmer, ideer eller koncepter, har inspireret til fremskridt imod en sundere og mere bæredygtigt verden. Green Good Design betragtes som en international anerkendelse for bæredygtighed og grønt design af både arkitekter og virksomheder.

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.