en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
18-0000-Haengslet-Vision
Overskrift:

GPP i Aarhus Stiftidende

Tekst:

I samarbejde med Fællesrådet for Aarhus Ø og de Bynære Havnearealer har GPP Arkitekter og Erik Nord udviklet et projekt for overgangen mellem Aarhus C og Aarhus Ø.
Projektet indeholder ”Ø-gader” som skaber mulighed for, at den eksisterende smukke byfacade mod Aarhus bugten forsat kan ses bag det nye byggeri og at byen stadig har udkig til vandet.

Der arbejdes med en ny skole, daginstitutioner, et DGI hus samt boliger og småerhverv i et levende og spændende bymiljø.


Projektet bygger bl.a. på følgende ideer:

  • Der skabes en stærk sammenhæng mellem Aarhus Ø og Aarhus C, - både visuelt, bygningsmæssigt, og fysisk. Vi trækker byen med ud i byens skala og materialitet.
  • Der arbejdes med liveability i en menneskelig skala og vi kombinerer det grønne med det blå og det røde – husene tænkes opført i genbrugstegl.
  • Vi respekterer den oprindelige by facade mod vandet ved at der på tværs af bebyggelsen skabes kig fra havnen/vandet ind til den smukke by facade på Kystvejen. På den måde fastholder vi den historiske reference.
  • Rethink: Vi gentænker i forslaget den historiske by med gader, stræder, pladser. Der skabes byggeri som ikke er ikoner, men i stedet er sammenhængende og integreret med den øvrige by. Noget som også er smukt om 100 år.
  • Diversitet: Vi skaber en bydel med en mangfoldighed i funktionalitet og på den måde for de mange. Der er plads til børn, unge og gamle samt familier. Der etableres skole, idræt, børnepasning, boliger, erhverv, cafeer, restauranter, marked mv.
  • Fortætning: Forslaget arbejder med en tæt og intim by struktur som åbner mellem havnen og byen i stedet for at lukke.


Læs mere her (kræver login):

https://stiften.dk/aarhus/Park-skole-og-idraetshal-Her-er-oenskerne-til-ny-etape-af-Aarhus-Oe/artikel/511006


® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.