en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
17-2315 Volden27-06
Navn:

Volden 27

Beskrivelse:

Historie

Ejendommen i Volden 27-29 er opført i typisk ny renæssancestil. Den blev bygget i 1879 for smedemester E.Riis, muligvis med V. Puck som arkitekt. V. Puck har på samme tid tegnet bl.a. Den folkelige Forsamlingsbygning, Østergade 12 i 1875 (i dag Scandic hotel) samt Valdemarsgades Skole, Aarhus i 1879 (i dag Brobjergskolen).

Ejendommen har næsten helt tilbage til opførelsestidspunktet, og frem til midten af 90’erne huset en læderhandel i stueplan. Butikken FF2, som har lejemålet i dag, overtog lokalerne omkring 1999. 

Ejendommen er en to-etagers ejendom på 5 fag.

Underetagen er kvaderpudset og fremstår med arkadeformede butiksvinduer. 

Den kvaderpudsede underfacade afsluttes af den gesims der danner overgang til anden etage. Murplan er glatpudset og vinduesindfatningerne er formet som pilastre med skiftevis en trekantfronton og segmentbue derover.

Hovedgesimsen er profileret og prydet med tandsnitbort.

Bygningen er opført med skiferdækket tag.


Facaden mod Volden  

Der gennemføres en nænsom restaurering, hvor facaden afrenses, istandsættes og males på ny (endelig farvesætning af facaden pågår). Vinduer og døre udskiftes og får et historisk udtryk, bl.a. med koblede vinduer og kittet glas. 

Der lægges et nyt naturskifertag og etableres kviste, som passer til den historiske ejendom, og som holdes i en farvetone, der matcher den grå skifer. 


Gårdrum

Ejendommen har i dag en smal baggård, som flankerer ejendommen på hhv. nord- og vestsiden. 

I den del af baggården, der ligger vest for ejendommen, udvides stueetagen med ca. 20 m² og ovenpå etableres terrasse for boligen på 1. sal. 

På nordsiden bevares de udvendige opholdsarealer. Dog istandsættes og reetableres overfladerne. Bl.a. vil chaussesstenbelægningen fra fortovet i Volden fortsætte ind i gårdrummet.

Man vil i fremtiden kunne kigge ind gennem lågen til gårdrummet og ane en ny pergola, samt at ejendommens gavl og pergola fremstår begrønnede.


Indvendigt

Der udføres en gennemgribende renovering af lejemålene i ejendommen. Denne gennemføres i respekt for ejendommen og med anvendelse af robuste og smukke materialer.

 1. Bygherre:
  BYLIV ApS
 2. Samarbejdspartnere:
  Juul & Nielsen A/S, Tri-Consult A/S
 3. Adresse:
  Volden 27, 8000 Aarhus C
 4. Byggesum:
  7.5 mio. eks. moms.
 5. År:
  2019

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.