en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
Skanderborg Fælled_GPP AS_Web
Navn:

Udvikling af Skanderborg Fælled

Beskrivelse:

Projektet tager udgangspunkt i kommunens vision; Fælleden som idrætscenter, ved at foreslå et unikt sportsmiljø ude og inde, der skaber sammenhæng og synergi mellem nye og eksisterende idrætstilbud. Faciliteterne bindes sammen med et nyt foreningernes hus, der både bliver ny hovedindgang og hjerte for idrætten på Fælleden. Hertil rummer forslaget også en udviklingsplan for hvordan flere idræts- og fritidstilbud kan føjes til i fremtiden.


Foreningernes nye hus placeres med stor synlighed mod den eksisterende ankomstplads ved Skanderborg Rådhus og er tilpasset den eksisterende arkitektur. Det får dog sin egen identitet med facader som signalerer bevægelse, synergi og foreningsliv. Samtidigt skaber placeringen helt nye muligheder for brugen af de eksisterende og kommende bygningsnære idrætsaktiviteter på Fælleden.


Bygningen er i to etager og indrettes blandt andet med cafe og opholdsarealer, hvor alle kan mødes. Herfra er der fysiske og visuelle forbindelser til den eksisterende opvisningshal, foreningshal og omklædningsfaciliteter. Ude og inde glider umærkeligt sammen via den karaktergivende røde forplads.


De nære udearealer kan indrettes fleksibelt, og er samtidig med til at revitalisere den udvendige ”amfi-gryde” ved opvisningshallen. Hovedgrebet for udviklingsplanen er Aktivitetsloopet. Aktivitetsloopet er den røde tråd, som alle stier, mødesteder og aktivitetszoner kobler sig på i større eller mindre grad. På loopet kan etableres nedslagspunkter - mødesteder som pergolaer, grejdepoter, outdoorområde, udeyoga, taktikområder m.m., som tilsammen bidrager til en yderst varieret oplevelse som bruger af Skanderborg Fælled som helhed.

 1. Bygherre:
  Skanderborg Kommune
 2. Adresse:
  Skanderborg Fælled
 3. Byggesum:
  9,8 mio. kr.
 4. Areal:
  800 m2
 5. År:
  2022
 6. Præmiering:
  1. Præmie i arkitektkonkurrence
 7. Ydelser:
  Arkitektrådgivning

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.