en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
20-2506 ØST 3
Navn:

Teglgaardshaven

Beskrivelse:

Bebyggelsen er placeret ved Søndersø i et område som tidligere har udgjort en del af den større gård Øster Teglgård. Bygningerne i området blev tidligere anvendt som forpagterbolig og staldbygninger og senere i 1951 blev der opført en nyere aftægtsbolig tæt på Søndersø. Forpagterboligen og stald- og ladebygningen er tildelt ”høj bevaringsværdi”.

Områder er indrettet med etageboliger og rækkehuse udformet som en parkbebyggelse. Forpagterboligen og stald- og ladebygningen er genopført og supplereret med tre punkthuse i fireetager på den sydlige del af området og et længehus tættest på søen. De tre genopførte bygninger indgår i samspil med den eksisterende hovedbygning på naboejendommen vest for bebyggelsen, og tilsammen gendanner bygningerne den gamle gårdsplads.


Bebyggelsen fremstår som en parkbebyggelse med visuelle forbindelser mellem Øster Teglgårdsvej og Søndersø på tværs af området. Den nye bebyggelse omkring den gamle gårdsplads opført med tegl i rødlige nuancer. Tagene er udformet som saddeltage og er primært beklædt med røde tegl.

Punkthusene mod syd er udformet med flade tage og med forskydninger i bygningsvolumenet som er udnyttet til at sikre udsigt til Søndersø fra samtlige boliger og til tagterrasser for de øverste boliger. Facaderne, der fremstår i tegl med forskellige teglstensforbandt i brunlige nuancer, er forsynet med store vinduespartier, som sikrer masser af dagslys i boligerne og skaber godeudsigtsforhold – over parkområdet og udsigt til Søndersø.

 1. Bygherre:
  Difko
 2. Adresse:
  Øster Teglgårdsvej 25-27, 8800 Viborg
 3. Areal:
  5.620 m2
 4. År:
  2022-23
 5. Ydelser:
  Arkitektrådgivning

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.