en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
Syd Energi, Esbjerg 2
Navn:

Syd Energi (Norlys)

Beskrivelse:

Danmarks største erhvervsbyggeri i passivhus-standard, som producerer mere energi end det forbruger. 

Det nye domicil er smukt placeret som nabo til ”Lyshøjen”, og er synligt placeret i overgangen mellem by og land. Stedet bliver et fantastisk hjemsted for ledelse og medarbejdere i en succesfuld og innovativ virksomhed med fokus på engagement, ansvarlighed, handlekraft, åbenhed og fællesskab.

Hovedkontorfunktionerne og andre stabsfunktioner samles på ét sted, og er en tiltrækkende ramme for medarbejderne med store muligheder for samarbejde på tværs af organisationen, ét stort fællesskab og én enhedsorganisation – et samlende hjem for SYD ENERGI.

Nye kvaliteter som symboliserer Syd Energi skabes på ”et nyt sted”, og der skabes et smukt vartegn som reflekterer Syd Energis værdier og indhold. Centralt i forhold til trafik og logistik, og let tilgængeligt for både medarbejdere og kunder.

 

Syd Energis nye domicil er et fyrtårn indenfor lavenergibyggeri samt anvendelse af alternative energikilder, og er en nyskabende og seriøs samarbejdspartner inden for udviklingen af energiområdet såvel i regionen som i Danmark.

Domicilet er Danmarks største erhvervsbyggeri i passivhus-standard, som producerer mere energi end det forbruger. Ved at bygge efter passivhuskriterierne har SE ikke kun halveret energiforbruget til bygningens drift ift. normale erhvervsbyggerier, men har også taget fat på bygningens totale energiforbrug, herunder serverrum og øvrige energiforbrugende enheder.


Det nye domicil signalerer åbenhed og er imødekommende, med en stærk og positiv identitet, hvor udvikling, vidensdeling, kompetenceudvikling og fællesskab er nogle af nøgleordene for disponeringen af det nye domicil for Syd Energi.

Den sluttede cylindriske form er et symbol på det nye fællesskab, hvor bygningen fremstår som en enhed, men med klar opdeling i de ønskede afdelinger. Et ankomstområde, hvor alle er velkomne, og hvor man møder Syd Energi og den åbenhed og varme, som organisationen står for; - et gennemgående atrium med mødelokaler og kursuscentret, - hvor kunder og gæster inviteres med ind, og er sammen med dem fra huset, - og de private gemakker, - medarbejdernes domæne, hvor man arbejder uforstyrret i smukke inspirerende omgivelser.


Bygningen er et vartegn som ved sin organiske form og specielle landskabelige placering vækker opmærksomhed og begejstring. Her modtages kunder og gæster i en positiv ånd og der er tale om en tiltrækkende og menneskelig arbejdsplads, hvor arbejdsglæde er motivation for effektivitet.

Syd Energis nye domicil er synligt fra såvel motorvejen og Kjersing Ringvej, som begge har en stor trafikbelastning. Herved bliver Syd Energis nye hjem set af mange mennesker hver dag, og med bygningens specielle og karakteristiske form er hjemmet således blevet en fælles reference og danner en fælles bevidsthed om Syd Energi, som et regionalt fyrtårn i energimetropolen Esbjerg.


Præmiering:

Esbjerg Kommunes arkitekturpris 2013 for nyskabende domicilbyggeri

Passive House Award, Finalist 2014

 1. Bygherre:
  Syd Energi
 2. Samarbejdspartnere:
  Hoffmann A/S, Sloth Møller A/S, Alectia A/S, Ingeniører Esbensen A/S, Konsulent Vibeke Grupe Larsen, Thing & Wainø ApS, West & Werners
 3. Adresse:
  Kjersing Ringvej, 6700 Esbjerg
 4. Byggesum:
  210 mio.
 5. Areal:
  13.500 m2
 6. År:
  2011-2013
 7. Præmiering:
  1. præmie
 8. Ydelser:
  Totalentreprisekonkurrence

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.