en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
23-2713-VAL_02
Navn:

Ny daginstitution ved Vallensbæk Skole

Beskrivelse:

Den nye daginstitution skal opføres syd/øst for Vallensbæk skole, på en mindre del af de eksisterende boldbaner. Daginstitutionen skal opføres i 2 etager, og får plads til lidt over 100 børn fordelt på 3 vuggestue- og 3 børnehavegrupper. I organiseringen af huset er der lagt vægt på, at disponeringen giver mulighed for stor fleksibilitet og robusthed. De enkelte afsnit kan anvendes uafhængigt af hinanden, ligesom fordelingen mellem vuggestue og børnehave kan ændres uden at ændre den overordnede disponering.

Den kommende daginstitutions nærmeste nabo er Vallensbæk skole. Den eksisterende skole består af flere røde bygninger i tegl som tilsammen danner et idyllisk landsbymiljø, i en meget imødekommende skala. Det har derfor været vigtigt at tilpasse den nye daginstitution til disse omgivelser. Forskydningen i facadelinjen hjælper til at nedbryde skalaen på den ellers lange bygning. Tagfladen består af et sammensat saddeltegl beklædt med røde vingetegl. Derudover er byggeriet, i sin materialitet, tilpasset de røde teglstensfacader, ved at der benyttes røde genbrugstegl på daginstitutionens facade.

Projektets overordnede bæredygtighedsstrategi er at formgive et kompakt hus, med stor nærhed på tværs af etagerne. Med denne disponering har vi minimeret projektets overfladeareal og dermed materialeforbrug. For at nedbringe den nye daginstitutions materialemæssige miljøbelastning yderligere, benyttes der genbrugstegl til bygningens primære facader.

På baggrund af konkurrenceprojektet er der udarbejdet en LCA-vurdering som viser at byggeriets samlede miljøbelastning lander på ca. 9 kg CO2 -æk/m²/år.


 1. Bygherre:
  Vallensbæk Kommune
 2. Samarbejdspartnere:
  Gråkjær A/S, Tegnestuen Arken (landskab), Stokvad rådgivende ingeniører A/S
 3. Adresse:
  Idræts Alle 7, 2625 Vallensbæk
 4. Byggesum:
  34,1 mio.
 5. Areal:
  1160 m2
 6. År:
  2023-2025
 7. Præmiering:
  1. præmie i totalentreprisekonkurrence
 8. Ydelser:
  Arkitektrådgivning

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.