en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
20-2523-NYM_10
Navn:

Guldboxen

Beskrivelse:

Multihallen "Guldboxen" i Nykøbing Falster bringer international håndbold til byen og er indrettet som en fleksibel hal, der kan tilpasses fremtidige behov. Hallen er tilpasset de internationale EHF krav og har 2510 siddepladser samt 500 ståpladser. Hallen er omgivet af supporterende funktioner som VIP lounge, omklædning, spillerlounge, massagerum og køkken, og er bygget samme med de eksisterende haller med ét stort ankomstrum.  


Multihallen blev i forbindelsen med indvielsen døbt Guldboxen og har et areal på 5.867 m² fordelt på 3 etager.  


Udvendigt fremstår Guldboxen i en markant, skulpturel udformning, der understreges af bygningens karakteristiske, perforerede midterbånd i facaden. Bygningens organiske kurver omkring foyeren både mod syd og mod nord, tager imod brugerne af hallen og publikum ved større arrangementer. Det arkitektoniske formsprog henter sin inspiration i idrættens og kropskulturens kurvede bevægelsesmønstre. De buede facader skaber et glidende forløb og et legende dynamisk udtryk uden skarpe hjørner. Bygningens organiske former i forbindelse med ankomstpladserne og foyeren, danner indvendig en række rum og nicher, som dels kan bruges aktivt i forbindelse med funktionerne bag facaden, og som i forbindelse med større arrangementer bidrager til at regulere de mange tilskueres færden. Facaden veksler mellem lukkede og transparente partier, hvor perforerede sinusplader, i en varm gyldenrød farve, bølger omkring bygningen. 


Indvendigt er bygningen et robust, imødekommende og lyst hus. Materialerne står ærligt frem i træ, beton, glas og stål der alle er med til at sikre at bygningen ældes med ynde. Materialer der patinerer smukt, har stor stoflighed og som samtidig er rengøringsvenlige. Stedet skal rumme mange forskellige funktioner og stemninger lige fra sport til foredrag og fester, og udstråle en mangeartet brugsfunktion. Derfor har der været fokus på at give rummene detaljer og overflader, som også signalerer andet end sportsfaciliteter. Samtidig differentieres mellem rum og funktioner, der skal have en særlig detaljering og rum som gerne må fremstå mere rå i deres udtryk. Som koncept udføres omklædning og toiletter i monocolor farve, hvor gulv og væg skaber en særpræget identitet i rummet. 


Den kurvede facade på multihallen har integreret lyskunst som iscenesætter bygningen og omgivelserne. Midterbåndets vertikale profiler har indarbejdet dynamisk placerede lysbånd, der er med til at understrege en bygning i bevægelse og på samme tid kan være med til at give events sin egen identitet med farve.  


 1. Bygherre:
  Guldborgsund Kommune
 2. Samarbejdspartnere:
  Gråkjær Erhverv A/S, Hamiconsult
 3. Adresse:
  Nørre Blvd. 4A, 4800 Nykøbing Falster
 4. Byggesum:
  65 mio.
 5. Areal:
  5.867 m2
 6. År:
  2021-2023
 7. Præmiering:
  1. præmie i totalentreprisekonkurrence
 8. Ydelser:
  Arkitektrådgivning i totalentreprise

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.