en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
22-2631-HED_01
Navn:

Børnehuset Skovhusene

Beskrivelse:

Daginstitutionen "Skovhusene" er disponeret som en klynge af små skovhuse, der åbner sig mod naturen til alle sider. Børnehuset er nemlig placeret i en lysning i den kommende skov på kanten af Hedensted og det åbne landskab.

Her er plads til 140 børn og byggeriet rummer tre vuggestuegrupper, tre børnehavegrupper samt fire specialpædagogiske grupper. Børnehusets tre afdelinger er bundet sammen af et fælles hjerterum, som er indrettet med zoner til madoplevelser, motorik og bevægelse samt en nærhed til naturen udenfor. De fælles funktioner samler børnegrupperne i løbet af dagen, og er formet ud fra husets tre temaer: ’natur, bevægelse og sundhed’. 


Bygningens arkitektur tager afsæt i skoven og naturen. De skrånende grønne tage får i samspil med træ- og betonfacaderne huset til at passe ind i omgivelserne, mens udearealerne er en spændende og udfordrende naturlegeplads for børnene med blandt andet med bakkelandskaber, vildtvoksende græsser, frugtbuske og spredte træer.

Det nye naturområde omkring Hedensted Søerne og den nye skov omkring daginstitutionen vil på sigt vokse sammen til ét stort og sammenhængende, rekreativt område.

 1. Bygherre:
  Hedensted Kommune
 2. Samarbejdspartnere:
  CJ A/S, VITA ingeniører ApS
 3. Adresse:
  Årupvej, Hedensted
 4. Areal:
  Ca. 1400 m2
 5. År:
  2022 - 2024
 6. Præmiering:
  1. præmie i totalentreprisekonkurrence
 7. Ydelser:
  Arkitektrådgivning

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.