en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
22-2611-HAR_01
Navn:

Børnehuset Harsnablundvej

Beskrivelse:

Børnehuset Harsbablundvej er placeret på kanten af Silkeborg-forstaden Gødvad, på grænsen mellem by og det åbne, grønne landskab. Bygningens arkitektur tager afsæt i netop de landlige omgivelser, ved at drage referencer til gårdmotivet, men i en nyfortolket udgave. De skrånende, asymmetriske tage følger landskabets konturer, og de lyse tagplader i samspil med de kornfarvede teglsten og træbeklædninger, får huset til at passe sig ind i de naturlige omgivelser. Den skrånende grund danner en spændende, udfordrende og naturlig legeplads for børnene, og stimulerer både fysikken og sanserne.


Børnehuset Harsnablundvej har plads til 156 børn i alderen 0-6 år, og rummer både tre vuggestuegrupper og fire børnehavegrupper. Der er indtænkt en høj grad af fleksibilitet i husets planløsning, således der på sigt kan blive plads til 192 børn. Områdets dagplejere har fast tilknytning til huset med etablering af en legestue. Derudover skal der etableres arbejdsfaciliteter for 34 ansatte, birum, fællesarealer og et produktionskøkken. Børnehusets grupperum har alle direkte udgang til legepladsen med overdækkede udearealer, som danner god overskuelighed for pædagogerne, og tryghed for børnene.


Børnehusets fælles torv, fungerer som overskueligt hovedankomststed, hvis man ikke har været i huset tidligere. Og allerede ved ankomst til børnehuset kan man fornemme aktivitet på torvet, som er disponeret så man kan få et kig igennem bygningen og ud til et overdækket opholdsområde og legepladsen.

 1. Bygherre:
  Silkeborg Kommune
 2. Samarbejdspartnere:
  LPH Byg A/S, Tri-Consult A/S
 3. Adresse:
  Harsnablundvej 5, 8600 Silkeborg
 4. Byggesum:
  31 mio.
 5. Areal:
  1.500 m2
 6. År:
  2022-2023
 7. Præmiering:
  1. præmie i totalentreprisekonkurrence
 8. Ydelser:
  Arkitektrådgivning

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.