en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
20-2509 SKO 1
Navn:

Skovlunde Byhave del 6

Beskrivelse:

Ballerup Kommune igangsatte i 2013 en proces med fokus på udvikling og nytænkning af Skovlunde Bymidte - fra stationen

i nord til Skovlunde Kulturhus i syd - med henblik på dels at binde byen sammen, dels at skabe rammerne for et mere attraktivt bymiljø. Området Skovlunde Bymidte Nord blev herefter opdelt i forskellige delområder, som hver især programmeres jf. lokalplanen for området.


Det nye boligkvarter rummer en vision om blandede boligtyper i et tiltrækkende, grønt kvarter.


Projektet omfatter opførelse af en ny rækkehus- og etageboligbebyggelse. Rækkehusbebyggelsen udformes som fire fortandede stænger, der ligger frit i landskabet og flankerer to hævede taghaver. Etageejendommen udformes som randbebyggelse i en ”L”-form mod hjørnet af Ballerup Boulevard og Torvevej.


Rækkehusbebyggelsen rejser sig i variationer af tre- fire etager, mens Etageejendommen opføres i fire etager, hvor et udsnit af den fjerde etage udnyttes til fælles tagterrasse.


Rækkehusbebyggelsen indrettes med 62 stk. boliger og Etageejendommen med 106 stk. boliger.

Facaden opføres hovedsageligt i cremefarvede teglsten med spil og changering. Rækkehusenes base udføres i en mørkere teglsten, mens Etageboligernes base udføres i standerskifte. Projektet bliver, udover brugen af mursten bundet sammen i brugen af træ, med detaljer i galvaniseret stål og gråligt aluminium.


Rækkehusene flankerer to overdækkede parkeringskonstruktioner med taghaver.

Begge plinte afsluttes mod syd af siddetrapper, en siddetrappe mod områdets aktivitets- og legeplads og en grøn siddetrappe i forbindelse med det kommende rekreative område.


Byggeriet skal DGNB-certificeres til guld. 

dgnb-guld


 1. Bygherre:
  1927 Estate
 2. Samarbejdspartnere:
  Dansk Boligbyg A/S, Ingeniørfirmaet Svend Poulsen A/S, MBYland
 3. Adresse:
  Ballerup Boulevard, 2740 Skovlunde
 4. Areal:
  13.500 m2
 5. År:
  2021
 6. Ydelser:
  Arkitektrådgivning

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.