en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
19-2440-HEL_02
Navn:

Helikopterbase

Beskrivelse:

Bygherrerådgivning vedrørende etablering af nye Helikopterbasefaciliteter for den landsdækkende akutlægehelikopterordning.

Den landsdækkende akutlægehelikopterordning, drives af de 5 regioner i fællesskab og opererer på tværs af regionerne. Helikopterne holder til på baserne. Hver helikopter er bemandet døgnet rundt af skiftende teams der består af en pilot, en læge og en HCM redder.

Den midlertidige base i Aalborg erstattes af en ny base, som placeres i Saltum i Jammerbugt Kommune opføres på et areal ved Ingstrupvej, i Vester Hjermitslev.. Region Midtjylland Præhospitalet, er bygherre på projektet.


I forbindelse med bygherrerådgivningen udviklede GPP dispositionsforslag på baggrund af brugerinvolverende proces samt bygherres ønsker til en fleksibel bygning. Herved blev logistikken og den daglige brug af bygningen skræddersyet til den skiftende besætning og den fremtidige brug.

Helikopterbasen huser hangarfaciliteter med helikoptertrolley, værksted, teknikerrum, fuel magasinering samt mandskabsafsnit med vagtværelser, køkken og operationslokale.

Bygningen blev udbudt med krav om modulært byggeri med henblik på en hurtig opførelsesproces samt muligheden for at kunne flytte basen til anden lokation fremtidigt.


GPP Arkitekter har stået for bygherrerådgivning. Herunder brugerprocesser, udarbejdelse af byggeprogram og udbudsmateriale samt dispositionsforslag, som er blevet udbudt i totalentreprise. Vi har derudover assisteret bygherre med bedømmelse af de indkomne tilbud, granskning af udførelsesprojektet, projektopfølgning og bygherretilsyn under byggeperioden. 

 1. Bygherre:
  Region Midt, Præhospitalet
 2. Adresse:
  Ingstrupvej, Vester Hjermitslev
 3. Byggesum:
  21 mio.
 4. Areal:
  800 m2
 5. År:
  2020-2021
 6. Ydelser:
  Bygherrerådgivning med dispositionsforslag

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.