en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
20-2507 VON_01
Navn:

Vonsild Bakke

Beskrivelse:

Den nye boligbebyggelse Vonsild Bakke ligger øst for Vonsild by i et skrånende landskab. Området grænser op til et større rekreativt landskabsstrøg, Dalby Mølleå, som via grønne stiforløb forbinder boligområdet med Vonsild Skov i syd og helt til Rebæk Strand mod nord i Kolding Fjord. Med Vonsild Bakkes unikke placering i overgangen mellem byen og det åbne land er visionen at udvikle en ny bydel på baggrund af 5 hovedtemaer: Natur, Bæredygtighed, Fællesskab, Biodiversitet, Arkitektur og boligkvalitet.


Vonsild Bakke opføres i to etaper og vil fuldt udbygget udgøre 286 boliger med et samlet bruttoetageareal på ca. 28.500 m². Centralt i kvarteret opføres et fælleshus til brug for områdets beboere. Det skal være muligt at bo på Vonsild Bakke hele livet. Derfor er bebyggelsen disponeret med mange forskellige boligtyper, for at imødekomme så bred en beboersammensætning som muligt. Boligerne udføres som rækkehuse, gårdhavehuse og fritliggende villaer i varierende størrelser og former med 2-5 rums boliger på 65 – 140 m².


Bebyggelsesplanens organiske udformning skaber levende og oplevelsesrige, rumlige forløb mellem husene og i bebyggelsen som helhed. Alle boligerne ligger enten omkring et fælles indre gårdrum eller omkring en rolig boliggade og alle ud til en af de mange grønne landskabskiler, som kendetegner området.


Gode rumligheder, smukke proportioner, rare materialer og variation i udtryk er nogle af nøgleordene i arbejdet med bebyggelsens arkitektur. Den arkitektoniske tilgang er generelt kendetegnet ved et robust byggeri med et nutidigt og varieret udtryk i naturlige materialer. Husene fremstår overvejende med facader i tegl i forskellige røde, lyse og brune nuancer inden for samme farvepalette. De forskellige teglnuancer fordeles i bebyggelsen for at opnå variation og identitet i områderne.


Projektet skal certificeres til DGNB Guld


 1. Bygherre:
  Estate 1927
 2. Samarbejdspartnere:
  Viggo Madsen, LYTT Architecture, EKOLAB
 3. Adresse:
  Vonsild, 6000 Kolding
 4. Byggesum:
  -
 5. Areal:
  ca. 28.500 m2 m2
 6. År:
  2020-2022
 7. Ydelser:
  Arkitektrådgivning

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.