en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
20-2481-SØT_02
Navn:

Boligbebyggelse på Søtoften

Beskrivelse:

dgnb-guld


Den nye boligbebyggelse på Søtoften er opført for Skanderborg Andelsboligforening, SAB og rumme 57 almene boliger med tilhørende fællesrum og attraktive udearealer. Med projektet er de fysiske rammer skabt for en grøn og bæredygtig bebyggelse, som er certificeret til DGNB guld.


Bebyggelsen består af to bygninger - en bygning i 3-4 etager, der ligger parallelt med Søtoften og en mindre bagvedliggende bygning i 2 etager.

Bygning 1 indeholder 43 boliger, fælles sydvendt tagterrasse, samt en parterreetage med parkering, depotrum til vicevært og til alle 57 boliger, samt fællesrum med køkken. Bygning 2 indeholder 12 boliger.


Der er 4 boligtyper i bebyggelsen, som er fordelt i størrelser på brutto - A: 108 m², B: 85 m², B+: 102 m² og C: 72 m². 25 boliger er indrettet handicapvenligt og opfylder kravene i SBI anvisning 249, kvalitetsniveau B.


Projektet er indpasset i områdets øvrige bebyggelsesstruktur, og der er skabt et sammenhængende grønt haverum mellem de to bygninger, der favner hele bebyggelsen og samtidigt forlænger oplevelsen af en grøn landskabskile, der binder hele området sammen fra Lillesø til den fredede byvold nord for grunden.


Byggeriets facadeudtryk er kendetegnet ved lyse og varme farvetoner. De primære facader topføres i lyse, gule tegl med spil samt lyse betonelementer på altangange mod øst.


Den øverste etage af bygning 1, samt brystningspartier under alle vinduer mod øst, er beklædt med en lodretstående træbeklædning. Træbeklædningen skaber en delikat detaljering af facaden og spiller godt sammen med de øvrige facadematerialer. 

 1. Bygherre:
  Skanderborg Andelsboligforening
 2. Samarbejdspartnere:
  Byggeselskabet Paulsen, Arne Elkjær A/S, Birgitte Henningsen Landskab
 3. Adresse:
  Søtoften 3-5, 8660 Skanderborg
 4. Byggesum:
  67 mio. kr.
 5. Areal:
  4.727 m² m2
 6. År:
  2020-2022
 7. Præmiering:
  1. præmie i totalentreprisekonkurrence
 8. Ydelser:
  Arkitektrådgivning i totalentreprisekonkurrence, projektering og AMK (P) udføres af GPP Arkitekter

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.