en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
18-2401-TIG_03
Navn:

Tigergaarden

Beskrivelse:

Ejendommen Tigergaarden ligger centralt på hjørnet af Nørregade og Østre Stationsvej, midt imellem musikhuset Odeon og Odense Banegård.  Tigergaarden er en totalrenovering af den gamle Odense Skotøjsfabrik. Den eksisterende bebyggelse består af flere forskellige bygninger bygget i 1950’erne og 1960’erne. Projektet består af en totalombygning og facaderenovering.


Indvendigt blev alle vægge fjernet, så der kun stod facader og bærende søjler tilbage. Etagerne blev efterfølgende indrettet til 212 ungdomsboliger med tilhørende fællesarealer og erhvervslejemål i husets gadeplan. De 1-værelses lejligheder er praktisk indrettet med tekøkken, bad/toilet, lille opholdsområde og sengeplads, mens de lejlighederne med 2 værelser er udstyret med et separat soveværelse. Boligerne er opført i et råt og industrielt look med betonlofter og store vinduespartier, som sikrer lyse og indbydende boliger.


Der er etableret fælles møblerede opholdsrum på flere af ejendommens etager, hvor beboerne kan dyrke fællesskabet i hyggelige omgivelser. Desuden bliver der også etableret et festlokale i ejendommens kælder.


Facaderenoveringen, som også har omfattet energioptimering af ejendommen, er udformet i en arkitektur, der udtrykker den tid, den opføres i.

Både skifer og tegl udmærker sig med den samme stoflighed og ærlighed, og den enkelte skifer- og teglspån har samme format, hvilket tilfører Tigergaarden et smukt og moderne udtryk i kraft af sin nyfortolkning af den traditionelle teglfacade.


Projektet er DGNB-Certificeret i kategorien Guld.

Der er lavet analyser over konsekvenserne ved at bygge nyt/genbruge eksisterende bygningsmasse. Den bærende konstruktion er genanvendt. Der er udført et koncept for fleksibel ombygning, nedrivning samt genanvendelse af byggematerialer. Facadematerialerne er udvalgt med fokus på genanvendelse og er med deres monteringssystem mulige at nedtage og genanvende et andet sted.


Der er som udgangspunkt blevet brugt skruer, stifter, møtrikker og letopløselige bindemidler frem for søm og lim. På byggepladsen har der desuden været implementeret et affaldssorteringssystem, hvor der blev sorteret i rent, forurenet- og farligt affald.


Byggeriet er opført i materialer med lang levetid og med stort fokus på drift- og vedligehold. Det gennemgående byggemateriale er som beskrevet ovenfor skiffer og teglspån. Netop med anvendelsen af forskellige facadematerialer opnår vi en fin variation i facadens udtryk samt en klimaskærm, som kræver minimalt vedligehold.


Pojektet er DGNB-Certificeret i kategorien Guld.

dgnb-guld

Billeder:
18-2401-TIG_03
18-2401 TIG_06
18-2401-TIG_05
Tigergaarden-Visualisering-NO
Tigergaarden-Visualisering-NV
Byggesum:
95 mio

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.