en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
17-2308_01
Navn:

Skanderborg Kulturhus etape 2

Beskrivelse:

Skanderborg Kulturhus har gennem mere end 10 år arbejdet med en visionsplan for en trinvis udvidelse af kulturhuset, der har skullet sikre kulturhusets fortsatte succes. Første etape stod færdig i 2015. Her blev husets foyer, café og køkken udvidet mod Adelgade for både at skabe bedre plads til de mange besøgende og bedre arbejdsbetingelser for kulturhusets populære Kafé K.


Med etape 2 er kulturhuset nu også udvidet mod søen. Ved at udnytte det skrånede terræn mod søen og kulturhusets mange niveauer, er udvidelsen udformet i naturlig forlængelse af det eksisterende. Udbygningen rummer ny kunstnergarderobe med loungeområde, sminkerum og omklædningsfaciliteter. Samtidigt er sidescenen til Store Scene udvidet for at skabe mere plads til kulisser og rekvisitter.


Udvidelsens tag er udnyttet til en stor udsigts- og opholdsterrasse med flot udsigt mod søen. Den fungerer som en direkte forlængelse af kulturhusets foyer og anvendes til udeservering af Kafe K. og til en bred vifte af kulturelle og sociale arrangementer.


Den store opholdstrappe mod søen binder bygning og landskab sammen. Udvidelsen er nemlig også første del af et større sammenhængende projekt, kaldet Skanderborg Søtorv, der skal binde byen, kulturhuset og parken sammen med det nye søbad og kulturtorv. Opholdstrappen er flerfunktionel og vil dermed i fremtiden kunne anvendes som tribune for koncerter og andre arrangementer, som trappetræningsstation for løbeklubber og anden idræt, samt selvfølgelig til uformelt ophold på første parket til søen og naturen.


Udvidelsen spiller videre på kulturhusets oprindelige arkitektur, hvor enkle, hvide volumener er sammenstillet til en klar og veldefineret komposition i det grønne landskab. Herudover spiller trædækket og værnets udformning sammen med det kommende søbads detaljering og materialevalg.


Kulturhuset er oprindeligt tegnet af Kjaer & Richter og landskabsprojektet af Schønherr.


Mere information om projekt Søtorvet: https://realdania.dk/projekter/skanderborgsoetorv


Du kan læse mere om etape 1 her

Billeder:
Byggesum:
28 mio

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.