en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
23-2713-VAL_02
Overskrift:

GPP Arkitekter vinder ny Daginstitution ved Vallensbæk Skole

Tekst:

Vi kan med stor glæde fortælle at vi, i samarbejde med Gråkjær og Stokvad Rådgivende Ingeniører, har vundet konkurrencen om en ny daginstitution, som skal opføres i umiddelbar nærhed af Vallensbæk Skole.


Daginstitutionen opføres i 2 etager, og får plads til lidt over 100 børn fordelt på 3 vuggestue- og 3 børnehavegrupper. I organiseringen af huset har vi lagt vægt på, at disponeringen giver mulighed for stor fleksibilitet og robusthed. De enkelte afsnit kan anvendes uafhængigt af hinanden og fordelingen mellem vuggestue og børnehave kan tilpasses uden at ændre den overordnede struktur.


Når det gælder materialitet og udtryk, har det været vigtigt for os at tilpasse den nye daginstitution til Vallensbæk Skole. Daginstitutionen opføres derfor i røde genbrugstegl, så byggeriets materialitet harmonerer med Vallensbæk Skoles karakteristiske røde teglstensfacader. Facadelinjens forskydning nedbryder bygningens skala, og tagfladen består af flere sammensatte saddeltage beklædt med røde vingetegl.


Den nye daginstitution er dispo­neret ud fra en helhedsbetragtning om at skabe en kompakt bygning med stor nærhed og sam­tidigt tilvejebringe gode og varierede dagslysfor­hold i hele bygningen. Alle grupperum er derfor placeret på et hjørne og har vinduer mod to ver­denshjørner. Bygningens centrale fællesrum har store vinduespartier mod legepladsen, der visuelt giver sammenhæng mellem ude og inden, mens ovenlys trækker lyset ind i bygningens midte. Langs bygningens facade i forbindelse med gruppe- og fællesrum er der store overdækkede udearealer på både stueplan og første sal.


Vi glæder os meget til den videre proces og til samarbejdet med Vallensbæk Kommune, brugerne og vores team!

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.