en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
22-2637 RUN_02
Overskrift:

GPP vinder nyt børnehus ved Rungsted Skole

Tekst:

Vi kan med stor glæde fortælle at vi, i samarbejde med etos ingeniører, har vundet konkurrencen om arkitektydelser og bygherrerådgivning i forbindelse med ’Børnehuset Blixen’ ved den bevaringsværdige Rungsted Skole. Børnehuset opføres af Hørsholm Kommune.


Børnehuset placeres som nabo til bevaringsværdige Rungsted Skole fra 1950’erne, som er tegnet af arkitekt og forfatter Steen Eiler Rasmussen.

Det nye børnehus tager afsæt i netop skolens ikoniske arkitektur med de røde teglsten og taktfaste skrå tage. Det eventyrlige ’Børnehuset Blixen’ har dybe historiske rødder i området. I skolens ’baghave’ ligger Karen Blixens barndomshjem Rungstedlund, og i sit voksne forfatterliv havde Blixen sin gang på skolen, hvor hun læste højt for eleverne.


Daginstitutionen har plads til 110 børn fordelt på 70 børnehavebørn og 40 vuggestuebørn. Institutionen er fordelt over to etager, med børnehave i stueetagen samt vuggestue og udearealer på 1. sal. Plandisponeringen tager afsæt i begrebet ’den lille institution i den store’, hvor børnehusets grupperum placeres som selvstændige grupper omkring og tæt på det centrale fællesrum.


Vi glæder os meget til den videre proces og til samarbejdet med Hørsholm Kommune, brugerne og vores team!

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.