en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
22-2631-HED_01
Overskrift:

GPP vinder ny daginstitution i Hedensted

Tekst:

Vi kan med stor glæde fortælle at vi, i samarbejde med CJ A/S og VITA ingeniører, har vundet konkurrencen om daginstitutionen ’Skovhusene’ i Hedensted.


I det nye børnehus vil vi skabe lege- og læringsmiljøer, som tilgodeser det enkelte barn og børn på alle alderstrin i de mange fysi­ske rum, der er til rådighed både ude og inde. Rummene indbyder til forskellige legeformer, som gør børnene nysgerrige og stimulerer dem til at udforske og bruge deres fantasi.


Daginstitutionen har plads til 140 børn og rummer tre vuggestuegrupper, tre børnehavegrupper samt fire specialpædagogiske grupper. Børnehusets tre afdelinger er bundet sammen af et fælles hjerterum, som er indrettet med zoner til madoplevelser, motorik og bevægelse samt en nærhed til naturen udenfor. De fælles funktioner samler børnegrupperne i løbet af dagen, og er formet ud fra husets tre temaer: ’natur, bevægelse og sundhed’. Netop med udgangspunkt i disse temaer, har vi udarbejdet et projekt, som trækker naturen helt ind i huset, så både børn og voksne kommer tæt på naturen. Samtidig har vi haft stort fokus på, at leg, læring og bevægelse går hånd i hånd. Alle rum er læ­ringsrum og alle rum skal understøtte udviklin­gen og udfoldelsen af børnenes kropsbevidsthed og fysiske kompetencer.


Børnehuset placeres på kanten af Hedensted i det åbne landskab. Bygningens arkitektur tager afsæt i netop de landlige omgivelser med sine skrånende grønne tagflader. De grønne tage, i samspil med træ- og betonfacaderne, får huset til at passe sig ind i omgivelserne. Der skabes en spændende, udfordrende og naturlig legeplads for børnene med bakkedrag af overskudsjord fra byggeriet, som stimulerer både fysikken og sanserne. Rundt om Skovhusene plantes et større omfang af træer i et plantebælte, som danner en skovlysning omkring daginstitutionen. Institutionen opføres af Hedensted Kommune med Kuben Management som bygherrerådgiver.


Vi ser frem til det videre samarbejde med Hedensted Kommune, brugerne og vores team!

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.