en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
18-2403 BRA_10
Overskrift:

Artium, Brandes nye skole og multihus indviet

Tekst:

”Det her er det mest fantastiske projekt nogensinde i Ikast-Brande Kommune - dette hus er det mest prestigefyldte og storslåede nogensinde i Ikast-Brande Kommune.” sådan udtrykte borgmester Ib Lauritsen sig i går i forbindelse med den officielle indvielse af Artium – den nye skole og multihus i Brande.
 
Vigtigst af alt er, at børnene i Brande har fået en ny skole, som de trives i og er glade for, og derfor luner det ekstra meget når en repræsentant for skolens elevråd udtrykker: ”Her er plads til at være nysgerrig og aktiv. Skolens rammer minder os hele tiden om det. Vi bliver indbudt til at undres, og det styrker nysgerrigheden. Selv om det hele er meget nyt, synes jeg allerede, at jeg er mere motiveret for at lære, når jeg færdes i fede rammer”.


Artium er et hus for alle branditter! - Et fællesskabets hus, som udover at være en fantastisk skole for ca. 650 elever, også rummer SFO og ungdomsklub samt en række af byens offentlige funktioner. I multihuset er der nemlig også fællesbibliotek, borgerservice, lokalhistorisk arkiv, musikskole, dagplejefaciliteter og sundhedsafsnit med tandpleje, sundhedsplejerske og nærpolitistation. Hele grundtanken med Artium har nemlig været at skabe et samlende hus for alle byens borgere, som styrker sammenholdet, øger nysgerrigheden og favner fællesskabet i Brande.


Vi er utroligt stolte af at det er lykkes og takker for det gode samarbejde med Ikast-Brande Kommune, NCC, NERD architects, SlothMøller A/S og ByMUNCH, by- og landskabsdesign.


Du kan læse mere om projektet her: https://www.gpp.dk/projekter.3/ny-skole-i-brande.374.aspx

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.