en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
Hjornegrunden-luft-2020
Navn:

Seniorboliger på Herstedvesterstræde, Albertslund

Beskrivelse:

Hjørnegrunden er en del af landsbyen Herstedvester, der ligger som en selvstændig og stemningsfuld traditionel landsby, der er udbygget over tid. Grunden er karakteriseret ved et terrænfald mod grundens nordvestlige hjørne, der leder ned mod landsbyens tætte bebyggelsesstruktur med mange små pudsede huse.


De nye seniorboliger danner en ny port ind til landsbyen Herstedvester og forstærker gaderummets karakter.

Bebyggelsen disponeres med op til to etager i den sydlige randzone af grunden og én etage mod den nord, øst og vest. Mod nord skaleres bebyggelsen i grupper på to til tre boliger. Dermed skabes en bebyggelse, der graduerer sig i takt med nabobebyggelserne, og åbner sig mod den øvrige landsby som en helhed.


Fællesarealet strækker sig ned mod landsbyen og det nordvestlige hjørne danner baggrund for et socialt mødested, hvor de eksisterende gamle træer bevares og nye aktiviteter og opholdssteder kan tilføjes for at fremme fællesskabet med den øvrige landsby.

Ankomst til bebyggelsen sker fra to tilkørsler fra den nordlige ankomstvej. Herfra ligger de primære parkeringspladser indpasset imellem eksisterende træer og i forbindelse med ankomstvejen.


De to ankomstveje forbindes internt af et stræde, som primært er for fodgængere og cyklister og fungerer som et grønt og samlende vejforløb for boligerne, hvortil stiforbindelser tilkobles. 

 1. Bygherre:
  Propeco
 2. Samarbejdspartnere:
  Gråkjær A/S
 3. Adresse:
  Herstedvesterstræde 6 2620 Albertslund
 4. Areal:
  2.927 m2
 5. År:
  2020
 6. Ydelser:
  Arkitektrådgivning

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.