en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
Frederikssund svømmebadmodfoyer
Navn:

Svømmehal Frederikssund Idrætsby

Beskrivelse:

Svømmehallen bliver det første byggeri i Frederikssund Idrætsby. Bygningen er ca 3.500 m² og indeholder et 25 gange 25 meter bassin med ti baner. Herudover et børne- og øvelsesbassin, et børne- og wellnessbassin, samt et modstrømsbassin til bl.a. teknisk træning og genoptræning. 

Svømmehallens arkitektur er enkel og skulpturel. Bygningen får et stort, svævende tag og udnytter det skrånende terræn på optimal vis og indpasser sig naturligt i landskabet med sine kobberfarvede facader og store glasflader. 

Forslagets udgangspunkt er at få ude og inde til at smelte sammen. Det sker via de store glaspartier, der går fra loft ned til terræn, og et indvendigt promenadedæk i svømmehallen, der følger det skrånende terræn. Især hvis man betragter hallen fra det lave terræn mod nordvest, så giver de store glasarealer fuldt indblik i hallens aktiviteter og indefra fuldt udsyn til landskab og himmel.

Det store tagudhæng er med til at understrege at selve bygningens arkitektoniske koncept grundlæggende er et halvtag over nogle bassiner i jorden.

 1. Bygherre:
  Frederikssund Kommune
 2. Samarbejdspartnere:
  Bay Arch, Aqua-Teknik A/S, G.V.L. Entreprise A/S, MOE Rådgivende Ingeniører A/S
 3. Adresse:
  Frederikssund Idrætsby, Bonderupvej
 4. Byggesum:
  75.5 mio.
 5. Areal:
  3.500 m2
 6. År:
  2019
 7. Præmiering:
  1. plads
 8. Ydelser:
  Arkitektrådgivning

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.