en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
2017-0427 FRED svømmebadmodfoyer
Overskrift:

GPP vinder ny svømmehal i Frederikssund

Tekst:

I samarbejde med GVL Entreprise A/S, Bay Arch, MOE og AQUA-TEKNIK har vi vundet konkurrencen om svømmehallen i den kommende Frederikssund Idrætsby. Svømmehallen bliver det første byggeri i Frederikssund Idrætsby. Bygningen er ca 3.500 m² og indeholder et 25 gange 25 meter bassin med ti baner. Herudover et børne- og øvelsesbassin, et børne- og wellnessbassin, samt et modstrømsbassin til bl.a. teknisk træning og genoptræning. 

 

Svømmehallens arkitektur er enkel og skulpturel. Bygningen får et stort, svævende tag og udnytter det skrånende terræn på optimal vis og indpasser sig naturligt i landskabet med sine kobberfarvede facader og store glasflader. 

 

Forslagets udgangspunkt er at få ude og inde til at smelte sammen. Det sker via de store glaspartier, der går fra loft ned til terræn, og et indvendigt promenadedæk i svømmehallen, der følger det skrånende terræn. Især hvis man betragter hallen fra det lave terræn mod nordvest, så giver de store glasarealer fuldt indblik i hallens aktiviteter og indefra fuldt udsyn til landskab og himmel.

Det store tagudhæng er med til at understrege at selve bygningens arkitektoniske koncept grundlæggende er et halvtag over nogle bassiner i jorden.

 

Vi glæder os til det videre samarbejde med Frederikssund Kommune og det øvrige projektteam. 

 

https://www.frederikssund.dk/Service/Nyheder/2017/april/unik-svoemmehal-i-idraetsbyen