en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
18-0000-Vesthardt-BoBedre1
Overskrift:

GPP i aprilnummeret af Bo Bedre

Tekst:

Bo Bedre bringer i aprilnummeret en fin artikel om Hans Jørgen Vesthardts tidligere lejlighed i Lighthouse på Aarhus havn.


Hans Jørgen tiltrådte sidste år stillingen som afdelingsleder i GPP Arkitekters nystartede afdeling i København og er nu bosat på Christianshavn.


Inspirationen til renoveringen har han fundet hos den anerkendte arkitekt Le Corbusier, som bl.a. arbejdede med den åbne plan og udnyttelse af rumhøjden til at kunne leve i flere niveauer.


”Min drøm om et ”grund-rum” med et udsigtsdæk kunne realiseres her. I denne lejlighed kunne vi lave ét rum, hvor vi kunne være mange samlet på én gang. Et rum som samtidig kunne deles op i zoner, siger han og forklarer, at den ene ende af lejligheden fungerer som en opholdszone med sofahjørne og spisebord, den anden ende er en rolig zone, hvor man kan arbejde og sove og midten, som er en teknisk zone, hvor man kan lave mad. Zoneinddelingen defineres af det indskudte dæk, hvor man kan sætte sig og læse en bog eller lægge sig på daybedden, lukke øjnene og vågne op til udsigten af lav sol over Aarhusbugten”