en-icon.png
uk-flag-bw.png
First image:
2018-0104 adelgade_opstalt mod adelgade
Overskrift:

GPP opfører boliger i Skanderborg

Tekst:

Vi har sammen med LPH Byg A/S og Tri-Consult A/S designet en ny boligbebyggelse centralt i Skanderborg. Bebyggelsen, der vil markere hjørnet af Adelgade og Alléen, vil med sin smukke tegl i lyse nuancer, fremstå i et varieret facadeforløb, som forener æstetik og nymoderne arkitektur.


Variation i højden og facade

Den markante hjørnebebyggelse er udformet som et længehus i 4 ½ og 3 ½ etager. Bebyggelsens facader er vertikalt opdelt med skift i teglens farvenuance, hvilket medvirker til at nedbryde bebyggelsens skala. Bebyggelsen vil dermed komme til at indgå i et fint samspil med midtbyens øvrige bygninger. Håndstrøgne teglsten og elegante stålaltaner skaber en levende og varieret facade. Dertil kommer murfelter opmuret med fremspringende skiftegange, som danner relief med effektfuld skyggevirkning i facaden.


Attraktive boliger

Bebyggelsen rummer 23 boliger, som primært består af 3-værelses lejelejligheder – alle med altan og adgang til fælles tagterrasse, hvorfra beboerne får en spektakulær udsigt over byens tage og Skanderborg sø. Boligerne henvender sig både til børnefamilier som til par og singler, der drømmer om at bo centralt midt i Skanderborg by. Funktionelle planløsninger med gennemgående opholdsrum/køkken og store rum medvirker til, at lejlighederne fremstår åbne, lyse og indbydende. De gennemtænkte planløsninger gør det nemt at indrette i og møblere med et personligt præg. Det vil blive muligt for beboerne at få egen parkeringsplads i parkeringskælderen, hvortil der er tilkørsel fra Alléen. I indgangsplanet mod Adelgade indrettes butikslokale med tilhørende personalefaciliteter og depoter m.m.

® 2018 gpp arkitekter a/s    |    Persondatapolitik

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.